26/08/2009
Tek Karakterle IE6 ve IE7 İçin Stilinizi Farklılaştırın
Cross browser çalışırken bir çok hack kullanıyoruz. Farklı tarayıcılar için farklı stil dökümanları hazırlıyoruz ya da tek dökümanda satırlarca fazladan kod ekliyoruz tarayıcıya göre şerbet vermek için:) Brian Cray‘in yazdığı yazıyla bir aydınlanma yaşadım:) Yazdığınız CSS özelliğinin IE7 ve altında görüntülenmesi için özellikten önce * , IE6 ve altında görüntülenmesi için _ yazmanız yeterli.
#myelement { color: #000; /* tüm tarayıcılar görür */ *color: #f00; /* property'den önce gelen "*" IE7 ve alt sürümlerinde uygulanır */ _color: #0ff; /* property'den önce gelen "_" IE6 ve alt sürümlerinde uygulanır */ }
Hımm, güzelmiş.
Birde şu vardı:
http://philworks.com/blog/2009/01/19/specific-browser-css-selector-hack.html
Teşekkürler Murat
Bu da güzelmiş:)
güzel bir konu, yanıttta güzel de ben asıl ietester olayını fark etmem güzel oldu. teşekkürler gözde hanım. umarım win7’de çalışır.
@S.Şahin Cetin ietester çok işe yarar programdır. Win7’de de sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Brian Cray’ın yazısında not düşülmüş zaten de, ben de bir hatırlayım dedim. Bu tip düzenlemeler css validasyonunuzu (nasıl bir türkçe kullanımsa bu) bozuyor. Onun yerine üşenmeyip ie6 için bir ie6.css ie7 için ie7.css yazmak daha yerinde olacaktır. Bir de bu örnek verilen ie6 ve ie7 ye yönelik renk değişimi çok ekstra bir durum.
Bu yeni clearfix olayında ie6 ve ie7 ayrı ayrı hedeflenip kullanılıyor onun için de aslında sadece bu iki tarayıcı da ayrı ayrı çalışan seçicileri kullanmak daha mantıklı bir çözüm bana göre. yoksa şöyle bir düşünüyorum da ikisi için ayrı ayrı hedef ihtiyacı hissetiğimiz pek de bir sıkıntı yok. Hatta olayı abartıp şöyle birşey diyeyim, ie6’nın “native” olarak transparanlığı desteklememesi dışında css ile alakalı öyle çok da büyük bir problemi yok 🙂
ietester win7 de sorunsuz çalışıyor. Uzun süre açık kaldığında tablar kendi kendine göçüyor ama sistemi sıkıntıya sokmuyor.
@Bilal evet genelde ben de ie için ayrı döküman hazırlıyorum. Ama küçük sitelerde gerekli olmayabiliyor. Farklı renk kullanımı elbetteki uç bir örnek ama sadece kodun çalıştığını göstermek için yapılmış bir uygulama. Bu hacki daha çok paddinglerin, line-height’ların birbiriyle aynı olmaması durumunda kullanıyorum. Çok da kurtarıcı oluyor:)
Güzel paylaşımlar var, kısa ve açıklayıcı.
Teşekkür ederim Serkan.